top of page

ÅPNINGSTIDER 

  September: 

Lørdager 12-17

(Unntatt 9.september)

Også åpent utover åpningstidene

etter avtale; tlf 99558653 

SKIPSHANDELEN finner du i 2.etasje, mellom seilloftet og kroa, og er en slags maritim krambod. En liten butikk som rommer mye. Her finner du blant annet diverse båtutstyr, klær, sko og seilduksprodukter. Vi ønsker å tilby våre kunder produkter som er praktiske, unike, slitesterke og klassiske. Våre egenproduserte seilduksprodukter er spesielt kortreiste og populære. De syes på seilloftet i etasjen over Skipshandelen og kan kun kjøpes hos oss i Lyngør.  

KLASSISK KVALITET

Skipshandelen fører merker som franske Mousqueton, Sebago, danske SNS Herning, lokale Lyngør Trikotasje og andre norske merker som Ålesund Oljeklede, Regatta, Boat Boot og Fleischer Couture. Alt sammen tidløse og praktiske plagg, sko og støvler som funker like bra i båten som i byen, og passer alle kjønn like godt. For oss er det viktig å selge klassiske kvalitetsprodukter som varer lenge.

I tillegg til å selge nye kvalitetsprodukter som varer lenge er vi opptatt av å gjenbruke og videreføre det som allerede finnes. Derfor har vi et utvalg brukte og omsydde plagg; TØY er håndplukket vintage og gjenbruk spesielt for Skipshandelen i Lyngør. Billig og moro, og ikke minst bra for miljøet. Vi har hvert år over 150 ulike kjoler, topper, skjorter, bukser og skjørt som er klare for et nytt liv med deg. I juli fylles det på med nye plagg hver uke. I seilduksproduksjonen på loftet er vi også opptatt av gjenbruk og ”zero-waste”. Vi bruker seil og restmaterialer fra produksjonen til å lage produkter som alle er ulike med sine egne detaljer. Gjenbruk og redesign finner du også i produktene som lages av seilmakerfruen Betty-Ann Brodersen; nydelige små barnekjoler sydd av gamle tekstiler som alle har en historie - det kan være seilmakerens gamle skjorte eller en gammel duk fra kroa osv. I tillegg syr hun jakker av gamle seil, maks ti stykker i året, så dette er eksklusive saker hvor hvert plagg er unikt. 

DET DU TRENGER TIL BÅTEN
Skipshandelen kan som navnet tilsier tilby det meste du trenger til båten. Se flak.no for utvalget vi kan tilby. De fleste varene er på bestilling og er som regel raskt klare for henting hos oss to virkedager etter bestilling. I tillegg til bestillingsvarene har alltid et utvalg utstyr til seilbåt og andre ting og tang til båten på lager som feks kroker, sjakler, sleider, kiler, signalhorn, motorolje, tau, båtvask, bunnstoff, blokker og mye mer. Vi har også tauverk for salg, til feks anker, fortøyning, skjøter, fall osv. Trenger du litt lappeutstyr til seilet ditt så har vi det også, og har vi kapasitet så hjelper vi deg såklart også med reparasjon om det trengs.

DIVERSE MARITIMT OG MER

Videre kan du finne blant annet parafinlamper, diverse messingprodukter, dekksprismer, koøyer, pentry, signalflagg, flagg og vimpler til både huset, hytta og båten. Lys, servietter eller nydelige kjøkkenhåndklær fra Linen Tales. Såper fra botanisk hage i London, hvor deler av inntekten går deres til miljø- og planteforskningsprosjekter, eller svenske Skärgårdstvål, som fungerer like godt i saltvann som i ferskvann. Vi selger også t-skjorter og diverse annet til inntekt for Lyngør Vel. Lesestoff og litt godis finnes også i sortimentet. Velkommen innom!

bottom of page